Nastavljajući rad na suzbijanju kaznenih djela iz oblasti zlouporaba opojnih droga službenici Odjela kriminalističke policije PU Odžak 16. septembra u gradskom parku u Odžaku, zatekli 37-godišnju J. H. iz Vukosavlja, za koju su raspolagali operativnim saznanjima da kod sebe posjeduje opojnu drogu.

Žena je privedena prostorije PU Odžak, gdje je kod nje pronađeno 40 tableta „Lexiliuma“ koje u sebi sadrže zakonom zabranjenu psihotropnu tvar. Službenici kriminalističke policije su navedene tableta zaplijenili, a nad J. H. su izvršili kriminalističku obradu.

Istog dana službenici Odjela kriminalističke policije PU Odžak su u blizini Srednje škole „Pero Zečević“ u Odžaku, zatekli 33-godišnjeg E.B. iz Odžaka. Tom prilikom je navedeni policijskim službenicima predao jednu vrećicu u kojoj se nalazila sasušena zeljasta biljna masa koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu i jedan djelomično nagoreni „Joint“.

On je priveden u službene prostorije PU Odžak, te je izvršena pretraga stana koji isti koristi, kojom prilikom su pronađeni i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela. Muškarac je ispitan u svojstvu osumnjičenog, te je o svemu upoznat nadležni tužitelj posavskog kantona.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.