Lagana dva, tri koraka u šest metara, stisnute usnice i šaka podignuta u visini glave koju živci zatresu na nekoliko trenutaka od ponosa kada spasi mrežu svoje Hrvatske, opis je proslave obrana  Marina Šege (34), dragulja s vrata “kauboja”.  Ali, iako golman, Šego se pokazao i kao jako dobar šuter. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Naime, sve veća brzina rukometa i sve češća igra sedam na šest izmijenila je zadaće igrača u polju, ali i golmana koji u nemalom broju situacija sa svog gola pucaju na protivnički, ukoliko je prazan. Često su to i prijelomni trenuci utakmice, dodatan gol na semaforu i dodatno vrijeme za postavljanje napada. 

Na prošlom Euru odigranom u Hrvatskoj, golmani su zabili osam golova,  od kojih najviše (dva) Španjolac Gonzalo Perez de Vargas. Upravo bi on mogao biti bitna stavka svoje reprezentacije svojim obranama i golovima i na ovom Euru, ali nije niti naš Šego “za baciti”. 

Hercegovac je tako zabio već sedam golova u Ligi prvaka (ove sezone jedan za Montpellier), a u siječnju je  na SP-u za Hrvatsku dodao još jedan gol na semaforu. 

Kako pišu EHF-ove službene stranice, Šego se tako nalazi među “pet golmana koji donose novitete rukometu kakvoga poznajemo”.

U borbi za dres Hrvatske reprezentacije, Šego je odigrao 39 utakmica pri čemu je zabio dva gola, a uz to je svojim brzim reakcijama često bio asistent u “jurišima kauboja” na gol protivnika. I ovoga će prvenstva Marin biti jedan od ključnih igrača u sastavu Line Červara, a dodajmo još kako se Šego nalazi, uz Španjolca, u društvu velikana Andreasa Wolffa (Njemačka), Vincenta Gerarda (Francuska) i Niklasa Landina (Danska)

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Marin Šego u top 5 najboljih golmana-strijelaca prema EHF-u / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.