Marina Pendeš priznaje Komšića za člana Predsjedništva BiH

vijesti.ba

Ministrica odbrane BIH Marina Pendeš među prvim je kadrovima HDZ-a BiH koji su se pomirili s činjenicom da je Željko Komšić legalano i legitimno izabran za člana Predsjedništva BIH iz reda hrvatskog naroda.

Ona je danas rame uz rame sa Komšićem postrojila pripadnike Oružanih snaga Bosne i Hercegovine povodom 13. godišnjice njihovog postojanja, te prošetala crvenim tepihom. Ovim je činom u vodu pala i teza da hrvatski narod ne priznaje Komšića kao svog predstavnika.

Podsjetimo, nedavno se lider HDZ-a Dragan Čović nije pojavio na svečanom prijeu povodom Dana državnosti, a sve je obrazložo riječima:

– Svako ima pravo tumačiti što kako želi, kao i što je moja privatna stvar gdje ću otići ili neću otići. Imam jasan stav spram legitimnosti predstavljanja i tako ću se i ubuduće ponašati, rekao je na kraju Čović.

No današnji čin Marine Pendeš pokazuje kako nisu svi složni sa pokušajima da se Komšića “proglasi” personom non grata u nekim sredinama u BiH u kojima žive Hrvati, niti sa stavom da se politički predstavnici HDZ-a s njim neće sastajati u svojstvu hrvatskog člana Predsjedništva BiH.16

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...