Doktrora Predraga Kona svakodnevno slušate tokom epidemije. Odlično znate u numere koje je komponovao i otpjevao Marko Kon, a isto prezime razotkriva blisku rodbinsku vezu. Epidemiolog je muzičaru rođeni stric.

“Slušam njegove savjete – redovno, uostalom kao i cela Srbija”, odgovara Marko Kon na početku na pitanje da li prati obraćanja strica epidemiologa Predraga Kona koji kao član Kriznog štaba svakog dana saopštava javnosti nove informacije i preporuke.

foto: Beta

Marko kaže da je Predrag mlađi brat njegovog oca:

“On je od mog tate mlađi 10 godina – isto toliko je njegov sin Slobodan mlađi od mene, pa kako se druže otac i stric, tako se družimo brat i ja”.

Kompozitor ističe da su oni porodica kao svaka druga, samo što se pojedini njihovi članovi pojavljuju na malim ekranima. A kakav je stric Kon iza kamera?

“Fin, odmjeren gospodin, veoma sličan kao što je na televiziji. Tačan. Miran. Znam ga otkako sam se rodio (smijeh), što bi se reklo. I uvijek je učio, takvog ga pamtim od ranije. Non stop je učio, što i danas radi”, napominje Marko koji dodaje da su njegovog strica do današnje pozicije dovele godine studiranja, stažiranja, specijalizacije…

A kao stric Predrag Kon je “super”, ističe njegov bratanac.

“Ne viđamo se sada, naravno, ali ranije i pored njegovih i mojih obaveza, redovno smo se sretali na porodičnim okupljanjima, slavljima”.

Predraga i Marka povezuje i muzički talenat.

“Mislim da smo taj dar naslijedili od zajedničkog pretka. A stric sjajno svira violinu i klavir i ima apsolutni sluh. Ponovi svaki ton koji mu se odsvira i zbog toga sam mu se oduvijek divio i pitao se da li ću ga po tome dostići. I jesam, iako nisam apsolutni sluhista, ali sam radom nadomjestio”, otkriva.

U porodici Kon ima još muzičkih talenata.

“Najbolje od svih nas pjeva Predragov sin, moj brat Slobodan”, ističe.

Marko je sa suprugom, voditeljkom Milicom i njhovom decom, petogopdišnjom kćerkicom i trogodišnjim sinom, u samoizolaciji u stanu u Beogradu.

“Djeca sticajem okolnosti iz stana nisu izašla od prvog marta. Ja sam u međuvremenu izlazio, ali evo već duže vrijeme ne idemo nigdje, osim do obližnje prodavnice iza ćoška i to sa punom biohemijskom zaštitom (smijeh)”, priča nam Marko koji ovih dana izučava pravo- statut SOKOJ- a za šta ranije nije imao vremena.

“Donio sam i neki kompjuterčić pa raduckam. A evo, ovo je moja posljednja pauza sa djecom do penzije jer kada budem otišao u penziju, djeca će već imati svoje živote pa neće imati vremena za mene”, dodaje.

Izvor: Žena Blic

Više saznajte na izvornom linku: – MARKO KON PROGOVORIO O STRICU EPIDEMIOLOGU, OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Kakav je ovo čovjek?! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.