Proteklih dana hrvatska boksačka scena s nestrpljenjem čeka kako će se odmotati klupko kojeg su zamotali Filip Hrgović i Marko Milun. Točnije, kojeg su zamotali čelni ljudi Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog boksačkog saveza.

Hrgovićeva velika želja je postati olimpijski pobjednik. I budući da su nove regulacije pravila u boksu na Olimpijskim igrama omogućile nastup profesionalcima bez obzira na broj mečeva koje su odradili u profi karijeri, Hrgović je izrazio želju nastupiti na OI-u i predstavljati Hrvatsku.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Ništa čudno, najveći boksači svijeta osvajali su zlata na Olimpijskim igrama i olimpijsko zlato generalno je najveće postignuće koje sportaš može postići. No, problem je što Hrvatska može prijaviti samo jednog boksača u teškoj kategoriji i pitanje je hoće li to biti Milun ili Hrgović.

– Prvi ciklus priprema je usmjeren na kvalifikacijski meč za prvaka Hrvatske da bih stekao status najboljeg u Hrvatskoj kojeg, uza sve dosadašnje rezultate, moram dokazati. Ta borba s našim mladim reprezentativcem Markom Milunom, onda prvak Hrvatske ima pravo na odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre – rekao je Hrgović, a nije dugo trebalo čekati na odgovor Marka Miluna.

Boksač kojeg trenira Leonard Pijetraj priprema se za Prvenstvo Hrvatske, a plan je osigurati Olimpijske igre već na europskim kvalifikacijama.

– Spreman sam za svakoga. Što se tiče kvalifikacijskog turnira, ja sam na državnom prvenstvu i tko dođe na državno mora se boriti sa mnom – rekao je Milun za RTL.

Stvar je u tome da HBS upravo to postavlja kao uvjet da bi se uopće nastupilo na kvalifikacijskim turnirima. I budući da izbornik Dorijan Ćalić Hrgovića nije stavio na popis putnika već Miluna, a njemu kao zamjenu Luku Pratljačića, Hrgović je odlučio postati prvak Hrvatske pa na taj način izboriti Olimpijske igre.

Pa čak i da postane prvak Hrvatske, to mu ne garantira odlazak na OI. Čisto iz tehničkih razloga. Njegov profesionalni meč u ožujku ne bi mu dopustio nastup na europskim kvalifikacijama. Mogao bi nastupiti jedino na svjetskim kvalifikacijama od 13. do 24. svibnja u Parizu.

Između Miluna i Hrgovića, na Olimpijske igre će onaj koji prvi ispuni kvotu. A to bi u ovom slučaju, ako uspije ostvariti plasman, bio Marko Milun na europskim kvalifikacijama.

– Ako se ja kvalificiram na europskim kvalifikacijama, svjetsko više nije bitno. Na europskim igrama sam pokazao da se mogu nositi s velikim imenima, sada sam još stasao i mogu se nositi sa svima – poručio je Milun.

Više saznajte na izvornom linku: Boris Trifunović – Marko Milun odgovorio Filipu Hrgoviću: Spreman sam za svakoga, ja ću ići na Olimpijske igre / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.