Martin Kačo, ambasador Republike Slovačke u posjeti USK

Vlada USK

Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona sa predstavnicima Crvenog križa USK i Grada Bihaća Husnijom Kličićem i Selamom Midžićem, primio je danas ambasadora Slovačke u BiH.

Njegova ekselencija Martina Kačo, ovom je prigodom uručio i donaciju svoje zemlje Crvenom križu, namijenjenu za pomoć u prihvatu migranata zatečenih na ovom području i najpotrebitijima.
Osim situacije vezane za migrantsku krizu i aktivnosti koje se provedene u cilju stabilizacije stanja, ambasador Kačo zanimao se i za ekonomske prilike te najavio mogućnost povezivanja sa kompanijama iz njegove regije koje imaju iskazan interes za poslovnim širenjem.

Ambasada Slovačke Republike u Sarajevu zahvaljujući udruženim snagama Ministarstva unutrašnjih poslova Slovačke Republike, Ministarstva vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike i Centra za ekumensku pastoralnu službu u Oružanim snagama Slovačke Republike a u suradnji sa pripadnicima EUFOR-ALTHEA-SLOVCON uručila je humanitarnu pomoć Slovačke za opštinu Višegrad (RS) i Unsko-sanski kanton (FBiH).
Cjelokupna vrijednost ove pošiljke je 88.780 konvertibilnih maraka i namijenjena je za pomoć najpotrebitijima, a sadrži: medicinski materijal i higijenske potrepštine, prekrivače i drugo za pomoć najugroženijim osobama koje žive same bez bliže rodbine, koje su bolesne, teško pokretne ili pak nepokretne, te onima koji se suočavaju sa dolazkom zime i nemaju najosnovnije potrebe za svakodnevni život. Ambasada Slovačke Republike želi na ovaj način da se zahvali na podršci i partnerskoj saradnji vlastima i civilnim organizacijama na svim nivoima, kazao je slovački ambasador.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...