Mašić: SDA je SNSD-u isporučila Parlament BiH i zaustavila NATO put

N1

Zastupnici SDA glasali su danas za izbor četiri kandidata iz SNSD-a Nikolu Špirića, Lazara Prodanovića, Dušanku Majkić i Sredoju Novića te Mladena Bosića iz SDS-a koji su izabrani u Dom naroda Parlamenta BiH

Zastupnici SDA na današnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske glasali su danas za izbor četiri kandidata iz SNSD-a Nikolu Špirića, Lazara Prodanovića, Dušanku Majkić i Sredoju Novića te Mladena Bosića iz SDS-a, koji su izabrani u Dom naroda Parlamenta BiH.

Povodom ovog reagirali su iz Predsjedništva SDP-a. U saopćenju navode da je to “kapitulacijski odnos SDA, koja je svojim glasovima podržala izbor SNSD-ovog delegata u Dom naroda Bosne i Hercegovine”.

– Ovim činom je SDA odlučujuće utjecala da Milorad Dodik i SNSD ostvare potpunu kontrolu nad Parlamentom BiH. Ovakvo postupanje SDA, samo nekoliko sati nakon što je Dodik napustio izuzetno važan sastanak u Predsjedništvu BiH zbog neisticanja zastave entiteta RS, najočitije govori koliko je SDA posvećena brizi za državu Bosnu i Hercegovinu – naveli su iz SDP-a.

Na svom Twitter profilu reagirao je i Damir Mašić, politički direktor SDP-a.

– Za one koji nisu upratili, SDA je danas u Skupštini RS glasala za listu SNSD, čime su omogućili da ova stranka dobije četiri od ukupno pet delegata u Klubu srpskog naroda Parlamenta BiH. Da prevedem. SDA je ovim potezom SNSD-u isporučila Parlament BiH i zaustavila NATO put.3

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...