Masovna tuča migranta u Velikoj Kladuši: Deset povrijeđeno, jedan životno ugrožen

Mojusk.ba

Pedesetak osoba sukobilo se danas u privremenom migrantskom kampu Trnovi u Velikoj Kladuši, a čak desetak osoba je povrijeđeno, potvrđeno je za Faktor iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

– Radi se o pedesetak ili više migranata koji čine različite međusobno suprostavljene grupe i oni su se potukli. Prema prvim informacijama ima desetak povrijeđenih, mislimo da je jedna osoba čak životno ugrožena. Kolege su na terenu i poduzimaju sve mjere kako bi pomogli povrijeđenima i utvrdili šta se zapravo dogodilo – rečeno nam je iz MUP-a USK.

Navodno, svi povrijeđeni su nakon što im je prva pomoć ukazana u Domu zdravlja u Velikoj Kladuši prebačeni u Kantonalnu bolnicu u Bihać. Navodno, u tuči su sjevali i noževi, a zadobivene su povrede uglavnom u vidu ubodnih rana i posjekotina i to u predjelima ekstremiteta.

Do sukoba je došlo oko 13.30 sati. Navodno po dolasku patrola u kamp migranti su se razbježali tako da policija još uvijek utvrđuje ko je sve zadobio povrede i ko je te povrede prouzrokovao.

– Za sada imamo informaciju da su se sukobili Afganistanci i Pakistanci, vjerovatno oko korištenja tuševa. Veća skupina izgrednika je napustila kamp i prema informacijama koje imamo kreću se prema Cazinu i Bihaću – kazao je za Faktor Adnan Beganović iz MUP-a USK.

Nakonadno će biti poznato više informacija.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...