Zlatko Dalić taman je napuštao Al-Ain, daleko od svjetla reprezentacije, a Danija Olma na djelu su vidjeli samo oni koji su dolazili gledati B momčad Dinama. Eh, da, Bruno Petković bio je “anonimus” hrvatskoj javnosti… U to vrijeme, dakle u siječnju 2017., Mateo je u španjolskom prvenstvu za Real zabio gol Sociedadu. A na sljedeći gol u nekom natjecanju čekao je 1033 dana.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ma već sam odustao od golova – rekao je Mateo nakon što je u Ligi prvaka zabio Valenciji.

Njegov post bez gola bio je odličan šlagvort suigračima u Chelseaju, koji su se počeli šaliti na taj račun. Jedni su obećali da se neće šišati dok ne zabije, drugi da će pustiti brkove, treći da će počastiti cijeli klub ako zabije… Mateo je u tom periodu imao odličnih utakmica, veličanstvenih poteza, no gol ga nije htio. Neće pa neće.

Foto: 24sata Arhiva/Pixsell

– Puno smo zezali Matea u svlačionici jer je nevjerojatno da igrač takve kvalitete ne može zabiti. Mislim da bi ih trebao zabiti puno više. Eto, sad je mogao zabiti dva – rekao je Lampard, kod kojeg se Mateo preporodio.

Eh, da, puno je prošlo od tog Mateova gola. Zapravo, zabio je jedan između Sociedada i Valencije, ali to je bilo u prijateljskoj utakmici. Od tog siječnja 2017., kad mu je za gol asistirao Ronaldo, Portugalac je zabio 101 gol. U redu, napadač je, to mu je i posao. Zlatko Dalić tad je napuštao Al-Ain i potom je bio osam mjeseci bez posla.

Foto: ANDREW BOYERS

Preuzeo je reprezentaciju, izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, došao do finala, potom izborio nastup na Europskom prvenstvu. A Mateo je čekao gol. I konačno ga je dočekao.

Više saznajte na izvornom linku: Dubravko Miličić – Mateo Kovačić zabio nakon | 24sata / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.