Čast mi je biti ovdje, ne znam kako ste se mene sjetili. Drago mi je da sam u Splitu, da mogu porazgovarati s kolegama. Mislim da ću dobiti i ja nešto od toga, obratio se Kek prisutnima.

U časničkom domu u Lori slovenski stručnjak Matjaž Kek bio je predavač na seminaru trenera. A njih je iz Dalmacije stiglo više od 400. Bio je to spektakl.

– HNL? Pratim, pogledam utakmice. Predugo sam bio u hrvatskom nogometu da bi me odjednom prestao zanimati, pet i pol godina sam radio. Ha, uvijek je isto, fokus je sad na europskim utakmicama, tu se ipak pravi neki status, tu se mogu napraviti neki transferi. Šteta zbog Osijeka i Hajduka, bili bi to važni bodovi za hrvatski nogomet. Sljedeće godine ćete imati dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a to nije mala stvar. Želim Rijeci da se revanšira Aberdeenu za bolni poraz, a Dinamo da dogura što dalje. Ali ako će igrati protiv Maribora, znate za koga ću navijati – rekao je Kek.

Kao trener Rijeke bio je crna mačka za Hajduk, Splićani ih nisu mogli pobijediti sedam i pol godina. Nasreću po današnjeg trenera Damira Burića, Kek je trenutačno izbornik Slovenije. Nema ga na klupi Rijeke.

– Rekao sam da se Hajduk treba više baviti sobom, a onda ostalima. To je institucija, zaslužuje bolji rezultat. Ali da sad ne pametujem, postoje odgovorni ljudi koji sigurno znaju kako što bolje raditi. Strahovito sam volio igrati na Poljudu, uvijek sam imao veliki motiv, bila je sjajna atmosfera. Ne znam, nekako je Poljud uvijek budio ono najbolje u meni – rekao je Kek.

Naravno, organizatori su mu zahvalili prigodnom fotografijom Peristila i pozvali ga da jednom sjedne na klupu Hajduka. Naime, Kek je 2011. bio blizu preuzimanja Hajduka, no negdje je zapelo i transfer je propao. Možda kad bi u budućnosti opet došao poziv, možda bi razmislio.

– Hajduk? Hvala što ste me slušali, bilo je to sve od mene, ha, ha…

Izvor: Tomislav Gabelić / 24sata.hr