DUŽE od godinu dana Matjaž Kek je izvan Hrvatske. Ne radi više u HNL-u, ali legendarni bivši Rijekin trener redovito prati zbivanja u Hrvatskoj. U životu nakon Rijeke, u kojoj je Kek proveo pet i pol godina, zaokuplja ga posao izbornika slovenske reprezentacije.

Slovenci se nisu uspjeli plasirati na Euro, izmaknule su im i dodatne kvalifikacije, ali Kek je i dalje na klupi svoje zemlje.

“Naravno da je cilj bio plasman na Euro, ali imali smo malo vremena otkako sam preuzeo reprezentaciju do početka kvalifikacija. Bilo je mnogo dobrih stvari, ali i mnogo loših, poput utakmice u gostima sa Sjevernom Makedonijom. Jako dobro smo odigrali protiv Poljaka, ali nedostajalo nam je konstante i širine kadra. Razočaran sam, ali nije bilo tako loše”, rekao nam je Kek pa se odmah osvrnuo i na hrvatsku reprezentaciju.

“Hrvatska sigurno može napraviti veliki rezultat na Euru, to ne bi bilo iznenađenje. Pa nije Hrvatska više iznenađenje. Potpuno zasluženo se plasirala na Euro, a ima toliko dobrih igrača da je to milina gledati. Nema Rakitića pa uskače Kovačić, ma to je sjajno. Očekivanja su nakon Rusije puno veća, ali trebate vjerovati u Zlatka Dalića i igrače koji su napravili sve ono u Rusiji. U meni će Hrvatska uvijek imati velikog navijača”, rekao nam je Kek.

“Navijači Hajduka moraju biti strpljivi”

Ime slovenskog trenera konstantno se dovodi u kontekst s Hajdukom koji će uskoro promijeniti trećeg trenera u nešto više od godinu dana. Za to vrijeme Hajdukovi navijači na društvenim mrežama zazivali su dovođenje Keka na klupu jer smatraju da je on trajno i spasonosno rješenje za njihov klub. U nedavnom intervjuu za Index Slovenac je rekao da ga ne bi bilo strah jednog dana preuzeti Hajduk, što su Hajdukovi navijači protumačili kao njegovu želju da dođe na Poljud.

“Koliko ja znam, Hajduk ima trenera. Poštujem Damira Burića i sve svoje kolege. Hajduk je preveliki klub da bi se preko novina i ostalih medija nekoga reklamiralo ili guralo. Meni to nije na kraj pameti, niti o Hajduku uopće razmišljam. Bilo je kontakata, ali ja sam tada već bio izbornik Slovenije i to nije bila opcija. Ja nisam čovjek koji bi se reklamirao, a Hajduk nije klub oko kojeg bi se tako trebalo špekulirati sa strane. Iskreno, smetaju me te priče. Govorilo se i da sam ja predložio Rožmana Rijeci, da sam ga doveo, a to su gluposti”, rekao je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hajduk je ovih dana došao Mario Stanić koji će biti glavni savjetnik u klubu. Na mjesto sportskog direktora doveo je mladog i ambicioznog Ivan Kepčiju. Od posljednje titule 2005. godine Hajduk je u upravljačkim strukturama promijenio 60-ak ljudi. 

“Hajduk je sada doveo ljude koji su nešto u životu napravili, koji su karizmatični i koji će raditi s puno ljubavi. Vrijeme je da se nekome u klubu da vremena i povjerenja da pokuša napraviti ono što želi. Prečesto su u Splitu reagirali ishitreno, dok su ostali išli naprijed. Meni je jasno da su Hajdukovi navijači nervozni jer traže trofeje, ali morat će biti strpljivi i dopustiti nekome da realizira svoju viziju”, kazao je Kek.

Zanimalo nas je koliko je pratio Dinamovu ovogodišnju europsku avanturu, ali Kek nas je prekinuo.

“Naravno da jesam, kako ne bih? Nisam uvijek imao vremena za to, ali pratim i HNL, ipak sam toliko godina bio dio te priče. Dinamo je napravio sjajan rezultat jer je šest kola bio ravnopravan u onako jakoj skupini. Osjećam gorčinu zbog Dinama jer je na kraju ostao i bez Europa lige, ali to je Liga prvaka. Igra se do zadnjih sekundi, ne smiješ se opustiti i sve je propalo u toj utakmici sa Šahtarom. Uopće ne sumnjam da će Dinamo i sljedećih sezona biti konkurentan u Europi jer ima ljude koji znaju posao. Jasno je da klubovi u Hrvatskoj žive od prodaje igrača, ali Dinamo će sigurno kvalitetno nadomjestiti sve eventualne odlaske”, smatra Kek kojeg smo pitali i za mišljenje o novoj Rijeci.

“Rijeka je odlična. Ključna je bila pobjeda u Splitu nakon koje se stvorila odlična atmosfera i mislim da će na proljeće biti još bolja”, zaključio je Slovenac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Matjaž Kek za Index: Hajduk me zvao, ali to nikad nije bila opcija / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.