Maturanti cazinske medrese pripremaju humanitarnu večer

A.Zunic/Biscani.net

Humanost i dobročinstvo još jednom će pokazati Medresa “Džemaluddin Čaušević” u Cazinu, ovoga puta pod vodstvom maturanata ove ustanove.

Nakon brojnih humanitarnih akcija koje je ova škola organizirala i potpomogla tokom godina, učenici su još jednom odlučili pokazati veliko srce i dobru volju, te pred svoj odlazak na nove životne staze, organizirati humanitarnu večer za pomoć blizancima Ammaru i Davudu, za koju su pripremili mnogo zanimljivih sadržaja, a kako saznajemo, prisutni će, između ostalog, uživati u predstavi maturanata ove škole. Kako maturanti ističu, publici će se predstaviti i čitanjem radova na čak nekoliko jezika.

Dva dana prije toga, u Cazinu će biti održana i kolačijada, na kojoj će maturanti cazinske medrese prodavati poslastice, te prikupljeni novac, kao i onaj sa humanitarne večeri, donirati za liječenje malih blizanaca.

Humanitarna večer bit će održana 27. februara, u Domu kulture u Cazinu, s početkom u 19 sati, a kolačijada 25. februara.

Maturanti Medrese, njih oko 70, podijeljeni u tri odjeljenja, došli su do kraja još jedne faze svog školovanja. Pred njima je dug put. U mjesecu aprilu, svaki od njih ponosno će ponijeti diplomu, kao i kartu za nova putovanja. Ne mogu znati kako će se nastaviti čiji životni put, ali mogu iza sebe ostaviti ovu divnu ideju, koja može postati i tradicija za naredne generacije. Odlazeći iz ustanove koja im je ponudila odgoj i obrazovanje, iza sebe ostavljaju dobro djelo, od kojega će koristi imati oni kojima je pomoć potrebna.

Kako su istakli, za humanitarnu večer su pripremili i poklone za najmlađe posjetioce, koje će im uručiti na kraju večeri. Pozivaju sve ljude dobre volje da dođu 27. februara u 19 sati u Dom kulture Cazin, te daju doprinos realizaciji ove ideje.459

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...