Twetter
Maturska haljina ove djevojke postala hit: Prijatelj nije vjerovao šta vidi

Avaz.ba

Mjesec napornog rada isplatio se Kijari Gan (Ciari), 17-godišnjoj učenici s Filipina koja je za svoju matursku večer napravila prelijepu haljinu, koja je postala hit na društvenim mrežama.

Kijara podjednako voli umjetnost i historiju, no kod izrade haljine prevagnula je ljubav prema umjetnosti. Umjesto da kupi već sašivenu haljinu, s majkom je napravila prelijepu kreaciju, koja je ručno oslikana. 

– Inspirirala me moja majka koja me poticala da napravim tu haljinu. Volim isprobavati nove stvari i pomislila sam zašto ne. Bio je to posljednji veliki događaj u srednjoj školi i imala sam mjesece za pripremu – rekla je Kijara. 

Najprije se obratila stručnjaku za dizajn, no kad joj se nije svidio rezultat, odlučila je sve od početka do kraja napraviti sama.

Majka i ona kupile su skoro tri metra tkanine, krinolinu i Swarovski kristale.

– Mama i ja smo šivale komad po komad suknje – dodala je.

Pet dana trajalo je crtanje cvjetova po krinolini.

– Nedavno sam pročitala ponovno knjigu “Tiger Lily”, koju je napisala Jodi Lin Anderson i odlučila sam nacrtati narandžaste cvjetove. Nisam crtala ruže jer, iako su lijepe, ne odražavaju moju osobnost. Volim vibrantnost jakih boja, poput narandžaste i zelene – dodala je.

Haljina je bila gotova nakon mjesec, a Kijara je o njoj šutjela do maturske večeri.

– Prijatelj mi je rekao da ne može vjerovati šta vidi, dvaput je morao pogledati haljinu. Mislio je da je cvijeće isprintano – rekla je djevojka.

Nakon toga objavila je fotografije na društvenim mrežama, a dosad su na Twitteru sakupile 389 hiljada lajkova.

(Autor: Avaz)