Iz različitih dijelova svijeta stižu nam različite ispovijesti ljudi oboljelih od korona virusa, a svako od ovih svjedočanstava može da nam pomogne u sagledavaju posljedica koje COVID-19 nosi sa sobom.

Jedna u nizu onih koja je odlučila da javno progovori o svojoj borbi sa korona virusom jeste i medicinska sestra iz Kolorada – Lisa Merk, koja se testirala nakon odmora na Havajima, gdje je posjetila i jednu stručnu konferenciju.

Sve je počelo običnim šmrkanjem, no ubrzo su se simptomi pogoršali, prenosi “NY Post”.

“Otišli smo na medicinsku konferenciju, a na dan odlaska malo sam šmrcala. To je bilo to”, započela je Merkova priču za TV stanicu KDVR.

Već tokom avionskog leta Lisa je počela da osjeća bolove u lijevoj strani tijela, a sve se pogoršalo kada je stigla u svoj dom.

“Odjednom su me boljeli mišići, kosti i zglobovi. Osećala sam se kao da me neko ubada nožem”, rekla je i dodala da je pomislila da ima grip.

“Otežano sam disala i osećala sam se veoma umorno. Na kraju sam zamolila supruga da me odvede u hitnu pomoć, jer mi zaista nije bilo dobro. Kad god bih ustala, osjećala sam se kao da ću se istog trena onesvijestiti”, poručila je iz izolacije.

Ispostavilo se da je zaražena korona virusom, a Lisa je dalje otkrila da je izgubila tri kilograma usled mučnina, te da su bolovi u mišićima bili neopisivi. Takođe, ona je istakla da nije očekivala tako ozbiljne simptome, uprkos tome što je zdravstveni radnik.

Akcentovala je i da je njeno stanje sada daleko bolje, ali da ne planira da napusti kuću prije nego što dva testa u roku od 24 sata ne pokažu da je negativna na virus.

Izvor: Žena Blic

Više saznajte na izvornom linku: – MEDICINSKA SESTRA O BORBI SA KORONA VIRUSOM: “Prvo sam kašljala, a onda osjetila OVAJ SIMPTOM I UPALIO SE ALARM” / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.