Ona je za CNN istakla da je ovo najkarakterističniji simptom, te da je lično bila svjedok da je prisutan kod svih pacijenta zaraženih Corona virusom koje je susrela. 

– Njihove su oči izgledale… kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvenu sjenku kao da su im crveni kapci oko očiju- ispričala je Chelsi.

Čelsi Ernest

Ernest tvrdi da zaraženi koji su stizali u Life Care Centar bolnicu često nisu imali nijedan drugi simptom.

– Neki  nisu imali nikakvih simptoma ni tegoba, osim crvenih očiju. Čak me i jedan medicinski tehničar iz kola hitne pomoći pitao “Da li se to meni čini ili oni svi imaju crvene oči?” Odgovorila sam mu da dobro vidi”, rekla je ona za CNN.

S druge strana Svjetska Zdravstvena Organizacija ali ni američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) na listi simptoma koju su objavili ne navode crvene oči kao jedan od mogućih simptoma. 

Više saznajte na izvornom linku: Redakcija – Medicinska sestra tvrdi da su svi pacijenti zaraženi Coronom imali ovaj simpton / (azra.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.