Medicinske sestre strogo upozoravaju: Morate da prestanete da radite ovih 5 stvari, odmah!

24h.ba
Bez obzira na to jeste li pacijent ili osoba koja u bolnicu dolazi u posjetu, treba da poštujete određena pravila. U nastavku pogledajte koje to greške medicinske sestre ometa o temeljnom odrađivanju njihovog posla:

Bez obzira na to jeste li pacijent ili osoba koja u bolnicu dolazi u posjetu, treba da poštujete određena pravila. U nastavku pogledajte koje to greške medicinske sestre ometa o temeljnom odrađivanju njihovog posla:

1. Stvaranje gužve u bolničkoj sobi

Prilikom dolaska u posjetu treba voditi računa o tome da sestrama i ljekarima u svakom trenutku treba da bude osiguran nesmetan prolaz do pacijenta. Međutim, mnogi ljudi ne razmišljaju o tome pa naprave gužvu u bolničkoj sobi. Poštujte kućni red bolnice, odnosno pravilo o broju posjetilaca koji istovremeno mogu da borave u bolničkoj sobi, pogotovo ako u njoj boravi više pacijenata.

2. Ignorisanje molbe za izlazak iz sobe

Ako vas sestra zamoli da napustite bolničku sobu, to znači da mora da obavi posao kojem vi ne možete da prisustvujete. Poslušajte je i nemojte se uvrijediti jer ona samo želi pacijentu da pruži najbolju moguću njegu uz najveću moguću dozu privatnosti.

3. Sjedanje na prazan bolnički krevet

Potez koji je strogo zabranjen u svim bolnicama, ali to ljude ne spriječava da i dalje krše ovo pravilo. Prazan bolnički krevet spreman je za novog pacijenta, a ne za posjetioce.

4. Poštovanje pravila o vremenu posjeta

Ovo pravilo je namijenjeno svima i svi bi trebalo da ga poštujemo. Naravno da uvijek postoje situacije u kojima se može napraviti izuzetak kao što je, na primjer, donošenje neophodnih stvari članu porodice ili prijatelju koji je nenadano završio u bolnici, ali u tim slučajevima o vremenu dolaska konsultujte se sa sestrama.

5. Pričanje prilikom distribucije lijekova

Ovo je prije svega greška pacijenata, a oni bi trebali da budu svijesni da je redovna distribucija lijekova u bolnici odgovoran posao i ne bi trebalo da ometamo sestre dok ga obavljaju. Izbjegnite potencijalno neprijatne situacije i pustite sestru da podijeli lijekove, pa onda pitajte šta vas zanima.

ZBOG NJIH ZASTAJE DAH: Prezgodne djevojke koje morate zapratiti na Instagramu (FOTO)

Ove djevojke su zaista prelijepe.

Pogledajte njihove fotografije i zaključit ćete zašto ih jednostavno morate zapratiti na Inastagramu.

Emily Sears

 Abigail Ratchford

Alice Peneaca

 

Anna Nyström0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...