Mladunče mrkog medvjeda, rođeno krajem zime, novi je stanovnik Pionirske doline. Mlada medvjedica ostala je bez majke, a za nju se prvobitno pobrinuo mještanin sela Gunjani Zahir Bećar, koji joj je dao ime Aida.

Ubrzo je rukovodstvo preduzeća „Park“ donijelo odluku da se mladunčetu napravi poseban kavez za transport od Tarčina do Pionirske doline, ali se na putovanje čekalo nekoliko dana jer je Bećaru trebalo vremena da se rastane od svoje nove ljubimice.

S obzirom na to da Aida ne zna sama jesti, ne zna se boluje li od nekih bolesti i je li povrijeđena u momentu kada joj je nestala majka, formiran je tim veterinara i hranilaca spreman da pomogne bebi Aidi da izraste u zdravu i lijepu medvjedicu – saopćili su iz „Parka“.

Meče će imati i vlastitu nastambu i dvorište, a prve komšije će joj biti medvjedi Sonja i Sejo.

Pročitajte i…

Samo u BIH: Potukli se momak i djevojka zbog 10 KM ( VIDEO)

Ono kada kažemo da nas ništa više u današnjem svijetu ne može iznenaditi život nam pošalje situaciju koja nas ipak ostavi bez teksta.

Incident se navodno dogodio u kafiću Mimoza u Brezi, a nakon nekoliko minuta razmjena udaraca akteri tuče se vratila na svoja mjesta. A navodno za sve je kriv njih zajednički drugar koji je ponudio 10 KM da mu djevojka opali šamar.

Pogledajte video: