Kraljica Elizabeta Druga molila je svog unuka princa Harija da ne objavljuje saopštenje da će se on i njegova supruga Megan povući sa viših dužnosti u kraljevskoj porodici, prije nego što se dogovori s ostalim članovima porodice, međutim on je ignorisao njen zahtjev.

Nakon objave saopšteno je da Bakingemska palata pokušava da razradi plan za princa Harija i njegovu suprugu Megan, američku državljanku, nakon najave da će se povući iz obavljanja dužnosti koje im pripadaju kao članovima kraljevske porodice i da će provoditi veći dio svog vremena u Sjevernoj Americi.

Ipak, prenosi CNN, i nakon te objave Hari i Megan i dalje žele da im se ljudi obraćaju sa “vaše kraljevsko visočanstvo” i još uvijek se ponašaju kao važne kraljevske figure i žive u Frogmoru za koji britanski poreski obaveznici plaćjaju godišnje tri miliona dolara za održavanje.

foto: Instagram

Princ Hari i Megan Markl iznenadili su u srijedu javnost odlukom da žele da vode samostalniji život za koji se nadaju da će moći da ga sami finansiraju.

Izvor: Tanjug

Više saznajte na izvornom linku: – MEGHAN PAKUJE KOFERE I SA SINOM NAPUŠTA DVOR, KRALJICA PRIŠLA HARRYJU I REKLA MU JEDNU STVAR: Njen zahtjev je uzdrmao CIJELU BRITANIJU, KAKVA JE OVO BAKA?! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.