Šemsudin Mehmedović, zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentu Bosne i Hercegovine, podržao je odluku Saše Magazinovića da podnese ostavku na poziciju predsjednika Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, izrazivši nadu da će to ući u bh. političku praksu.

“Uvaženi kolega, želim i na ovaj način da izrazim respekt prema potezu koji ste napravili kao pojedinac, jer to ulazi u političku praksu. Ovo je nešto što će sigurno ući u političku praksu kod svih demokratski određenih ljudi. Stoga pozdravljam ovakav pristup. Da je sreće pa da imamo više ovakvih poteza, te da se i kod nas ‘podrazumijeva’ ostavka nakon politički nemoralnih i nezakonitih poteza pojedinaca, iz koje god političke opcije bili”, napisao je Mehmedović u komentaru na Magazinovićev post na Facebooku.

Podsjećamo, Magazinović je zbog izbornih prevara u Srebrenici podnio ostavku na mjesto predsjednika Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, poručivši da osjeća bol zbog navoda da su u malverzacijama učestvovali članovi njegove partije.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.