Melanija Tramp (Melania Trump), prva dama Amerike u najnovijem je obraćanju naciji pokazala kako se i sama uključila u borbu protiv smrtonosnog koronavirusa. Upozorila je na važnost nošenja zaštitnih maski i time još jednom pokazala da se ne slaže u svemu sa svojim suprugom, predsjednikom Donaldom Trampom.

Američki predsjednik prije nekoliko je dana govorio o preporukama Centra za kontrolu bolesti oko nošenja zaštitnih maski. Te se složio s dijelom zdravstvenih radnika koji je prije toga iskazalo zabrinutost oko toga da bi maske mogle pospješiti zarazu jer se natope tokom nošenja, a pojavio se i strah da ih neće biti dovoljno za zdravstvene radnike ako ih građani pokupuju.

Tramp je tom prilikom Amerikancima savjetovao da nose šalove i marame preko lica dok idu na javna mjesta.

Međutim, izgleda da njegova supruga Melania ne misli isto.

U svom novom videu koji je snimila ispred Bijele kuće, a koji je objavila na svom službenom Twitter profilu, gospođa Tramp je rekla:

-Dok Centar za kontrolu i prevenciju bolesti nastavlja proučavati širenje Covida-19, nadležni preporučuju da nosite zaštitne maske na javnim mjestima, na kojima je teško održavati mjere socijalnog distanciranja, poput trgovina prehrambenim proizvodima i ljekarni. Upamtite ovo i dalje ne zamjenjuje socijalno distanciranje koje je na snazi. To je samo još jedna mjera kako bismo svi bili sigurni.

Prva dama Amerike je tokom videa svoju zaštitnu masku držala u ruci, a kasnije je objavila fotografiju na kojoj je i sama nosi na licu, kako bi potakla sve građane na isti čin.

Kao i uvijek Melania je pokazala svoju elegantnu stranu, nosila je bijelu košulju, imala dotjeranu frizuru i make up s naglašenim glossy usnicama te preplanulim tenom.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Melanija Tramp kontrirala suprugu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.