Ovo je 10 put da izađem na ulici pored svih institucija koje trebaju da rade posao. Državno tužilaštvo je uzelo predmet da radi, kazao je Muriz Memić na današnjem protestnom skupu posvećenom tragično stradalom mladiću Dženanu Memiću.

Memić je na obraćanju prisutnima otkrio kako je nakon sastanka u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine prvi put izašao zadovoljan iz neke institucije.

“Vidio sam da ima časnih i poštenih i moram im reći da svoj posao urade najčasnije”, kazao je Memići pozvao prisutne da budu mirni i dostojanstveni na današnjem skupu.

“Molim vas za mir jer njima je gori naš sabur i strpljenje nego da rušimo i palimo. Ovo neće biti politički skup, imam saznanje da su samo dva politička skupa večeras, u Skenderiji i Zetri.

Molio bih da na ta dva skupa ne spominju slučaj Dženan Memić”, poručio je Memić te se zahvalio svima koji su za danas otkazali svoje političke skupove.

Govorio je i u vezi sa pismom Alise Mutap, djevojke Dženana Memića, koja je kazala kako je Muriz Memić nikada nije nazvao da pita šta se desilo te kobne noći u Aleji Lipa na Ilidži.

“Sinoć se oglasila Alisa Mutap. Iznijela je mnoge neistine i očekivala je da je ja pozovem. Mislim da je ona meni dužna očinji vid. Alisa ne mogu s tobom pričati kad imaš amneziju i ničega se ne sjećaš”, izjavio je Memić što je izazvalo opšte oduševljenje prisutnih.

Te je dodao:

“Znam da nemaš amneziju. Meni je tvoja majka rekla da vas nije udarilo auto. Kažeš da me je tvoj otac zvao, jeste ali tek nakon šest mjeseci. Odavno govorim da je ubica najmanji problem. Oni su jedva čekali moj i Ifetov pogrešan korak, treba kazniti tužioce i nečasne policajce. Podnio sam danas krivičnu porijavu protiv 45 ljudi na čelu sa vođom, Dalidom Burzić. Ja se borim i za Dženana, i za Davida i za svu nevino ubijenu djecu”.

Muriz Memić je upitao prisutne da li se iko zapitao zašto Munevera, Dženanova majka, nije ni na jednim protestima.

“To bi trebalo pitati Alisu, jel’ njena majka vesela, jel’ je oblači i hrani. Dženana Munever ne oblači više. Alisa spremi se uskoro, ako Bog da, obećavam ti”, poručio je Memić.

Na kraju svoga obraćanje poslao je podršku Davoru Dragičeviću i ljudima koji su došli da večerašnji skup “Pravde za Davida” koji se održava u Banjaluci.