Izvjesni Fici, koji je pasionirani igrač fudbalske simulacije “FM”, sanjao je da s nekim timom iz druge lige uđe u elitu i napravi nešto više. 

Izbor je pao na Lens, poznat po fantastičnoj publici, klub koji ima veliku historiju i u prvoj ligi, ali sada nije član elite.

”Menadžer” nije znao puno o ekipi, ali davane su mu šanse da završi u gornjem dijelu tabele. Ipak, loše je startao, Kristijan Lopez, njegov vođa napada, nikako nije uspijevao da postigne gol.

– Igrao je očajno, ali, da budem iskren, možda nije do njega, nego moje taktike – kaže Fici. 

Onda je našao Twitter nalog spomenutog igrača koji je mnogo više obećavao.
Kristijan Lopez je dijete Alikantea, ali kao klinac je otišao u Real Madrid, davao golove za drugi tim, ali nikada ni tu, a kasnije ni u Valensiji nije dobio pravu šansu. Bio je u Engleskoj, nije se snašao u Hadersfildu, a onda je stigao do Rumunije, gdje je s Klužom osvojio kup. Poslije je igrao za Lens, Anžer i sada je u Saudijskoj Arabiji. 

Bilo kako bilo, Fici mu je poslao privatnu poruku i pitao ga zbog čega ne daje golove, a sljedećeg jutra dobio je odgovor.

– Ponudi mi bonus za golove, ili me stavi dvije utakmice na klupu i vidjet ćeš da ću se razbjesniti i početi davati golove – napisao mu je fudbaler. 

Htio je da ga posluša, ali nije imao novac za novi ugovor i bonuse, a Lopez je nastavio da igra loše. 

– Nisam imao novca, pozajmio sam ga i onda prodao – kazao je Fici, ali dodaje da je zahvalan Lopezu jer otad daje bonuse napadačima u igrici i prolazi dosta dobro.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba