Merima Zulić jedan od producenata filma “Destiny” Mirsada Ademovića

A.Zunic/Biscani.net

Bišćanka Merima Zulić, zaposlenik RTV USK postala je co-producent filma “Destiny”, redatelja Mirsada Ademovića.

U okviru TBWA media iz Londona, uskoro u Bihaću, Sarajevu, Londonu i Rimu počinje snimanje (rekonstrukcija događaja) dugometražnog dokumentarno-igranog filma “Destiny”.

U filmu se priča o sedmogodišnjoj djevojčici i petogodišnjem dječaku koji pred sam kraj rata u Bosni i Hercegovini u sarajevskom predgrađu Koševo od neprijateljske granate ostaju bez oba roditelja i samostalno pokušavaju preživjeti rat. Nakon što su brat i sestra nekoliko mjeseci svoje vrijeme provodili krijući se po kontejnerima sarajevskih ulica, jedna od italijanskih humanitarnih organizacija preuzima djevojčicu i dječaka i odvodi ih u Italiju na liječenje. Dolaskom u jednu od italijanskih bolnica, dječaka sa muškog odjeljenja prebacuju u drugu evropsku državu na daljnje liječenje i brat i sestra gube kontakt. Godinama tragaju jedno za drugim. Tragaju za nečim što nazivamo nedostatak istinske vrijednosti. Dvadeset godina nakon rata muškarac u Londonu ugleda ženu koju odnekud poznaje.

Radnja filma se odvija u Bosni i Hercegovini, Italiji i Engleskoj. Završetak snimanja filma je najavljen za juli 2019. godine, a bh. publika, kao i publika zapadne Evrope će film Mirsada Ademovića moći vidjeti krajem augusta 2019.

Uloge u rekonstrukciji događaja tumačiti za sada nepoznata imena glumaca iz Bosne i Hercegovine i regiona. Ademović je pri odabiru svoje filmske ekipe tražio kreativne i mlade ljude, tako da je našao taijanskog producenta Giannau Ricci, kao i Merimu Zulić.1

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...