MJERE društvenog distanciranja u Njemačkoj ostaju na snazi najmanje do 3. svibnja, ali nije jasno znači li to da će biti spriječen i mogući nastavak natjecanja u Bundesligi početkom svibnja, kako su to planirali čelnici ovog natjecanja.

“O Bundesligi se nije raspravljalo”, izjavio je premijer Bavarske Markus Soeder na konferenciji za medije nakon što su on i njegovih 15 kolega iz drugih saveznih njemačkih pokrajina uz podršku kancelarke Angele Merkel odlučili zabraniti održavanje velikih događaja najmanje do 31. kolovoza.

No, zamisao čelnika Njemačke nogometne lige (DFL) je odigravati utakmice u Prvoj i Drugoj ligi bez nazočnosti gledatelja na tribinama.

“Uskoro ćemo raspravljati o tome je li to moguće”, rekao je bavarski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz DFL-a predlažu da se broj ljudi koji će biti nazočni na utakmicama, a odnosi se na predstavnike medija, zaposlenike u televizijskoj produkciji i ostalo osoblje potrebno za nesmetano odigravanje dvoboja, bude sveden na oko 240 osoba. Namjera vodstva DFL-a je dovršiti natjecanje do kraja lipnja.

VIDEO: Majstorije Lewandowskog u Bundesligi

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Merkel je bila na važnom sastanku, nitko ne zna kada će se Bundesliga nastaviti / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.