Merkel poručila Vučiću: Želim pomoći da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost

Avaz

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je jutros u Parizu s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koju je obavijestio o toku dijaloga Beograda i Prištine, ali i o posljednjem potezu prištinskih vlasti, koje su, protivno sporazumima, uvele porez od 10 posto na robu iz Srbije i BiH, saznaje “Blic”.

Merkel je poručila da želi pomoći da se u regionu zapadnog Balkana održi mir i stabilnost.

Vučić i Merkel sastali su se uoči svečane ceremonije obilježavanja sto godina od završetka Prvog svjetskog rata u Parizu, i to, kako je “Blic” već pisao, na inicijativu njemačke kancelarke. Razgovor je trajao oko sat.

Vučić je obavijestio kancelarku Merkel o toku u dijaloga s Prištinom, kao i posljednjim potezima povećanja taksi na robu iz Srbije i BiH. On je istakao da ne razumije kada neko na neodgovoran način krši postignute sporazume i time narušava regionalnu saradnju i stabilnost.

Oni su razgovarali o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i Evropskim integracijama Srbije.

Vučić je kancelarku Merkel obavijestio o poboljšanju ekonomske situacije u Srbiji i zahvalio na sve većem broju njemačkih investicija u Srbije budući da njemačke kompanije danas zapošljavaju više od 52.000 ljudi u Srbiji.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...