LIONEL MESSI darovao je milijun eura za borbu protiv pandemije koronavirusa. Donaciju je podijelio između klinike u Barceloni, koja je centar za liječenje te bolesti u Kataloniji i ustanove za borbu protiv korone u rodnoj Argentini.

Najbolji nogometaš svijeta nije objavio da je izvršio donacije, ni u kojem iznosu, ali za njih se saznalo nakon što je Hospital Clinic iz Barcelone putem Twittera zahvalila: “Leo Messi donirao nam je sredstva za borbu protiv COVID-a 19. Puno ti hvala, Leo, na tvojoj predanosti i podršci.”

Iz te klinike su poručili da će ovu donaciju iskoristiti za “istraživanje, pomoć pacijentima i skrb o obiteljima zaraženih i to sukladno prioritetima”, poručuju iz bolnice te ističu: “Kao i uvijek u našoj klinici i ovaj put inzistirat ćemo na transparentnosti te ćemo donatorima detaljno dokazati na što smo potrošili njihovu donaciju kao i koje smo rezultate tim postigli”, dodajući objašnjenje kako i ostali mogu donirati za borbu protiv koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Messi i inače pomaže medicinskim ustanovama. Najveći je donator pedijatrijskog odjela bolnice Sant Joan de Deu u Barceloni. Svojim projektom pomaže mnogoj djeci oboljeloj od raka koja se tamo liječe. 

Josep Guardiola, još jedan simbol Barcelone, također je donirao milijun eura za borbu protiv koronavirusa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Messi donirao bogatstvo za borbu protiv koronavirusa. Nije htio da se to sazna / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.