Lionel Messi majstorskim pogotkom u nedjelju navečer riješio je veliki derbi protiv Atletica, a samo noć kasnije u Parizu osvojio je šestu Zlatnu loptu France Footballa i tako prestigao Cristiana Ronalda.

Argentinac je slavio sa 686 bodova, samo sedam više od glavnog favorita Virgila van Dijka kojemu su mnogi prognozirali prvu pobjedu u ovom izboru.

Osim Messijeve pobjede, glavna tema bio je Cristiano Ronaldo koji se nije pojavio na dodjeli nagrade. Neki mediji objavili su informaciju da je Portugalac odbio doći na dodjelu kad je saznao rezultate, ali Ronaldo je istovremeno bio na dodjeli nagrade za MVP-ja Serie A.

“Došao bi da je mogao i nemojte od njegovog izostanka praviti senzaciju. Nema potrebe za tim. Imali smo odličnu gala večer i to je to”, rekao je Messi na pitanje kako komentira što Portugalac nije došao u Pariz.

Omalenog Argentinca su u Parizu pitali i razmišlja li o penziji.

“Imam 32 godine, a uskoro ću 33. Rekao sam da ću igrati dok ću se dobro osjećati fizički, a trenutno se osjećam bolje nego ikad. Vjerujem da ću još dugo igrati”, odgovorio je ponajbolji igrač u historiji.

Više saznajte na izvornom linku: Novi.ba – MESSI ODUŠEVIO CIJELU PLANETU Zbog ovog je omiljen: Argentinac prokomentarisao nedolazak Ronalda u Pariz i pokazao kakav je gospodin / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.