Messiju se ovo nije desilo u posljednjih deset godina!

24h.ba
Nakon razočarenja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Lionel Messi i vodstvo Barcelone su se složili da bi Argentinac trebao imati više vremena za odmor.

Nakon razočarenja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Lionel Messi i vodstvo Barcelone su se složili da bi Argentinac trebao imati više vremena za odmor.

Iako se reprezentacija Argentine zaputila u Saudijsku Arabiju, gdje će odigrati prijateljske utakmice sa Irakom i Brazilom, Messi će propustiti te utakmice da bi se više odmorio.

Najviše minuta u 11 utakmica Argentinac je za Barcelonu odigrao u sezoni 2014/2015 kada je proveo skoro 1600 minuta na terenu.

Messi je samo tri puta bio ispod broja od 1000 odigranih minuta, ali je to bila posljedica ili ozljede ili zbog teškog rasporeda u prvenstvu.

2015. godine pod vodstvom Luisa Enriquea je zadobio ozljedu koljena krajem septembra u meču protiv Las Palmasa i propustio devet utakmica.

Dvije godine ranije je zbog ozljede bedrenog mišića lijeve noge propustio jedan dio sezone, koji se odrazio i na igru Barcelone, koja je ostala na kraju bez titule prvaka.

2010. godine, nakon ružnog starta Tomasa Ujfalusija, igrača Atletico Madrida, propustio je veći dio početka sezone.

Konačno, u prvoj sezoni pod vodstvom Pepa Guardiole, Argentinac je propustio kvalifikacije za Ligu prvaka koje je Barcelona igrala, zbog sudjelovanja na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...