Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na Europskom prvenstvu, izabranici Line Červara svladali (31-23) su Bjelorusiju. Bila je to sigurna pobjeda naše vrste, a pogledajmo što o igri hrvatske reprezentacije misle stručni komentatori RTL-a Drago Vuković i Petar Metličić…

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Ma bili smo nepobjedivi, odigrali fenomenalnu obranu, zatvorili smo im pivote. Jedina svjetla točka bilo im je ono desno krilo, cijela je utakmica išla na naš mlin. Čestitam svima, ovo je bila zaslužena pobjeda – kazao je Drago Vuković, pa nastavio:

– Lino Červar je išao na sigurno, utakmicu otvorio s Duvnjakom kao prednjim u obrani na 5-1, a on je bio pravi, kapetanski otvorio utakmicu. A kada je bilo ‘stani-pani’ on je preuzeo odgovornost, zabio ili izborio isključenje kada je trebalo.

Petar Metličić ipak vjeruje da Hrvatska na ovakvoj razini može igrati i protiv jačih suparnika…

– Treba biti realan, naši rivali su Njemačka i Španjolska, njih moramo ciljati. Otpočetka smo krenuli s Duvnjakom u obrani 5-1, čudi me da oni na to nisu imali nikakvih rješenja. Kao da se nisu dobro pripremili za nas. Bjelorusi su bili potpuno nemoćni, a mi smo zabijali lagane golove. I siguran sam kako će protiv Srbije igrati manje tog prednjeg u obrani, dobit će malo odmora – kaže Petar Metličić koji se osvrnuo i na igru Luke Stepančića:

– Na početku je bio dosta nesiguran, imao je problema s njihovom obranom 6-0. I tu smo bili tanki sa šutom, osim Duvnjaka koji je šutirao s poda, nismo imali igrača koji bi ih probijao. Stepančić nije brz igrač niti ‘finter’, on treba križanje pa da uđe u zalet. Ne može sam sebi poput Cindrića ili Duvnjaka stvoriti prostor za šut. Malo je izvan forme, protiv ozbiljnijih će momčadi morati biti bolji.

Više saznajte na izvornom linku: Hrvoje Tironi – Metličić: Stepančić se čini van forme, morat će biti dosta bolji / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.