Migranti i dalje čekaju prelazak granice, građani uskaču u pomoć

E. Hasanagić / biscani.net

Novinari portala Biscani.net i dalje su na terenu te prate situciju kod graničnog prelaza Izačić, gdje se nalazi veći broj migrantskih porodica koji žele preći granicu sa Hrvatskom te nastaviti svoj put ka zemljama Evrpske unije.

Međutim, migranti su tu već nekoliko sati, i granična policija ih ne pusta preko, a noć postaje sve hladnija. Kako saznajem, policija osigurava sve moguće prelaze u Republiku Hrvatsku, te su pokušali pregovarati sa migrantima o tome da se vrate u Sedru, međutim, oni su to odbili.

Na sreću, migrantima su u pomoć pristigli mještani koji im nude hranu, deke, tople napitke, pa čak i to da pričekaju ishod svega ovoga u njihovim kućma.

Kao što smo već ranije napomenuli, među migrantima na graničnom prelazu se nalazi i veliki broj djece, koja su izložena hladnoći, te čekaju da li će (ne)milost graničnih policajaca doći do izražaja.

Portal Biscani.net i dalje nastavlja pratiti situaciju, a naravno, i vi se možete uključiti u raspravu na forumu portala, te ostaviti svoj komentar i mišljenje.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...