Iako je bilo planirano, zatvaranje Migrantskog centra „Miral“ još uvijek nije realizovalo…

Rijetko koji problem uzrokovan migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona, bude riješen i to na pravilan način. Već nekoliko godina, jednako kao što se povećava broj migranata u ovdašnjim kampovima, povećava se i njihov broj na ulicama.

Odlučeno je da se, kao što je zatvoren Prihvatni migrantski centar „Bira“ u Bihaću, zatvori i „Miral“ u Velikoj Kladuši. Međutim, na terenu drugačija slika. U Miralu su i dalje brojni migranti, a još veći broj je na ulicama, i to onih ogorčenih.

I građani, ali i ova populacija, smatraju da se država oglušila na njihove zahtjeve i prava.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.