Kod B. M. A. iz Alžira nastupila je smrt usljed udušenja kao posljedica stezanja vrata i usta omčama, navedeno je u saopćenju Tužilaštva KS

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv dvojice migranata Belkhira Slimanea (Alias Lotfi Fandi) i Aimena Abdougabra zbog ubistva migranta iz Alžira u kući u ulici Vreoce na Ilidži, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

– Optuženi se terete da su dana 17.09.2020. godine oko 6:30 sati na području Općine Ilidža, zajedno, lišili života B.M.A. iz Alžira, na način da su istog vezali koristeći PVC vezice, ljepljive i pamučne trake, te deku, uslijed čega je nastupila nasilna smrt usljed udušenja kao posljedica stezanja vrata i usta omčama, navedeno je u saopćenju Tužilaštva KS.

U optužnici je postupajući tužilac predložio saslušanje četiri svjedoka, četiri vještaka, izvođenje 95 materijalnih dokaza, uključujući i dokaze pribavljene putem međunarodne pravne pomoći.

Predložio je sudu produženje mjere pritvora prema optuženim državljanima Alžira Belkhiru Slimaneu (Alias Lotfi Fandi) i Aimenu Abdougabru.

Izvor: Avaz