Tema o migrantima i migrantskoj krizi je već dugo aktuelna, posebno na području USK u uslovima kada se stalno govori o zatvaranju kampa BIRA i Miral.

Stalno se potencira i na mjerama koje je donijela Operativna grupa kojima se trebao zaustaviti dolazak novih migranata, a postojeće staviti pod kontrolu kako bi se smanjilo njihovo prisustvo na ulicama, u skloništima i privatnim smještajima.

Međutim, građani se svakodnevno uvjeravaju da se migrantske kolone i dalje kreću, da se migranti smještaju po privatnim smještajima i skloništima, mada je njihovo prisustvo znatno manje osjetno.

Unazad par dana, a i u toku jučerašnjeg dana, u neposrednoj blizini kampa Miral u Velikoj Kladuši, mogla se vidjeti grupa migranata koja se tu smjestila bez pokušaja da se skrivaju.

Bez obzira na sve navedeno i na pokušaje da se pitanje migranata rješi ili smanji pritisak njihovog prisustva na području USK, oni su ipak tu i donešene mjere nisu dovoljne kao ni upotrebljeni resursi za njihovu sprovedbu.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.