Migranti u Krajini će biti smješteni u hotel kod Cazina?

cazin.net
Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić, zakazao je za danas radni sastanak u Bihaću zbog trenutne migrantske krize koja je zahvatila USK.

Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić, zakazao je za danas radni sastanak u Bihaću zbog trenutne migrantske krize koja je zahvatila USK.

Kriza je izazvana zbog velikog priliva migranata u Bosnu i Hercegovinu nakon što je ona postala zemlja tranzita migranata koji se žele dokopati zemalja Evropske unije. To je dovelo do situacije da hiljade migranata pokušavaju ilegalno ući u našu zemlju, što sa sobom donosi brojne probleme.

Obzirom da su migranti trebali biti smješteni u prostorima Agrokomerca u Velikoj Kladuši, nakon čega se pobunilo lokalno stanovništvo, ministar sigurnosti predložit će danas u Bihaću da oni budu smještani u kompleks bivšeg hotela Sedra koja se nalazi na području Cazina.

“U kompleksu hotela Sedra ćemo smještati migrante i tamo ćemo graditi i dodatne kapacitete, kontejnersko naselje i sve što je potrebno za smještaj većeg broja migranata. Na taj način ćemo migrante sa ulice skloniti u te prihvatne centre gdje će im se obezbijediti boravak i potpuni humani tretman”, kazao je za BHRT ministar sigurnosti BiH.

On je, uoči današnje posjete Unsko sanskom kantonu, rekao da će problem sa smještajem migranata biti riješen u narednih nekoliko dana.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...