Pored stotina pekara u Unsko-sanskom kantonu, svaki dan, kako nam javljaju naši izvori, kruh za migrante u Lipi i Krajini se dovozi iz Sarajeva! Preko 300 kilometara daljine i troškovi prevoza, potrebno vrijeme da se isporuči, nisu spriječili odgovorne da donesu ovakve odluke i nabavljaju kruh iz Sarajeva, umjesto da to urade u Krajini i sa nekom od obližnjih pekara, koja bi im uradila odličan i profesionalan posao, sklope ugovor i posao o isporuci kruha.

Veliko je nezadovoljstvo već naroda u Krajini zbog lošeg odnosa viših nivoa vlasti prema migrantskoj krizi i činjenici da ovaj dio BiH najviše trpi i pogođen je ovim problemom, a ova informacija o ‘nabavci kruha iz Sarajeva’ izazvala je pravu salvu opravdanog negodovanja Krajišnika.

Ko god da je odgovoran i donosi ovakve odluke mora dobro razmisliti i odmah promijeniti takvu odluku i poslati poruku da je naučio lekciju i da neće davati povod za konstatacije da se ‘Krajini isporuče problemi, a nabavke šalju u Sarajevo.’

(cazin.net)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.