Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sastao se, danas u Bihaću, sa Selmom Cikotićem, ministrom sigurnosti u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Radnom sastanku, u kabinetu premijera USK, bili su prisutni i saradnici ministra Cikotića, zastupnik u državnom parlamentu Jasmin Emrić i policijski komesar Mujo Koričić.

Razgovaralo se o problematici migrantske krize i aktivnostima na realizaciji zaključaka, dogovorenih na sastanku održanom u Ministarstvu sigurnosti 31. augusta. Premijer Ružnić kazao je da cijeni rad ministra sigurnosti Cikotića koji nastoji uspostaviti sistem koordiniranog upravljanja migrantskom krizom na području BiH, što je preduvjet za rješavanje problema sa kojima se suočava svaka država suočena s globalnim problemom ilegalnih migracija.

Izvor: biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.