Da većini državnih parlamentaraca migrantska kriza u Krajini nije bitna, potvrđeno je i jučerašnjoj sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Migrantska kriza u Krajini, kako se čini, ne privlači pažnju državnih zastupnika. Neposredno pred početak sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kao dopuna uvrštena je tek nakon insistiranja krajiškog državnog zastupnika Jasmina Emrića. Ali, diskusija nije polučila rezultate. Od ponuđena tri zaključka, ni jedan nije usvojen.

Bez sluha je prošao i amandman federalnog zastupnika Albina Muslića koji je na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije tražio pet miliona maraka za migrantsku krizu u USK. Kaže, bitnije su zgrade nego ljudi koji žive u USK.

Izvor: RTVUSK.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.