Dinamo je deklasirao Atalantu na Maksimiru s 4-0 i zakoračio prema play-offu Lige prvaka. Prema nekim teorijama, još jedna pobjeda mogla bi biti dovoljna za proljeće u Europi, no rano je razmišljati o tome. Buduća Dinamova postaja u Ligi prvaka je neosvojivi Etihad Manchester Cityja i ako tamo iznenadi na bilo koji način, šanse ‘modrih’ za playoff se udvostručuju.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Ovakav europski Dinamo zaslužuje imati svoj stadion. Ne samo Dinamo, 30 tisuća navijača na utakmici Dinama i Atalante zaslužuje imati stadion po europskim standardima, a ne “ruglo” koje se već godinama raspada i u kojeg su utučeni milijuni kako bi se zakrpao i nalikovao koliko toliko na nešto.

Čini se da je i tome došao trenutak, barem ako je suditi prema riječima gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

– Nije Dinamo slučajno uspio. Grad Zagreb je u 20 godina u njega uložio 550 milijuna kuna. Treba ulagati u sport, prepoznati sport. Jedan od tri projekta je da krenemo u izgradnju Dinamovog stadiona na istom mjestu. Dok se usuglasimo oko nacionalnog stadiona, mi ćemo izgraditi Dinamov. Gradnja je dogovorena još prije 20 dana, nedostaje samo pečat – rekao je Bandić.

Neki dublji detalji još nisu poznati, no zna se da je Dinamova tiha patnja Rapidov stadion u Beču. Otvoren je u ljeto 2016. godine, ima 28 tisuća mjesta, a koštao je oko 53 milijuna eura.

Izvor: Boris Trifunović / 24sata.hr