Moramo promijeniti sve u odnosu na prvu utakmicu protiv Hrvatske, kazao je branič slovačke reprezentacije i milanskog Intera Milan Škriniar uoči subotnjeg hrvatskog – slovačkog okršaja na Rujevici.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– U obrani moramo biti jači i agresivniji. To nam je nedostajalo u prvoj utakmici. Možda smo Hrvatsku previše respektirali – kazao je Škriniar, dodavši:

– Sada moramo promijeniti pristup. Moramo pokazati i više u igri prema naprijed.

MAREK HAMŠIK

Vođa Slovaka: Rujevica je naša mala prednost protiv Hrvatske

Hrvatska je početkom rujna u Trnavi deklasirala Slovačku s 4-0, a potom u iduća tri nastupa upisala pobjedu (Mađarska 3-0) i dva remija (Azerbajdžan 1-1, Wales 1-1), dok su Slovaci ostvarili pobjedu (Mađarska 2-1) i remi (Wales 1-1).

– Moramo uzeti pozitivno iz posljednjih utakmica, a zaboraviti na Trnavu. Sve počinje iz obrane, mi u zadnjem redu moramo zaigrati daleko bolje. Ali naša obrana mora krenuti od napadača. Svi moramo zaigrati puno bolje – dodao je 24-godišnji branič.

Škriniar se osvrnuo i na igre milanskog Intera koji se nakon 12 kola nalazi na drugom mjestu talijanskog prvenstva s bodom manje od Juventusa.

HAPAL MORAO REAGIRATI

I Slovaci u problemima: Ostali su bez veznjaka iz Bundeslige

– Sretni smo i zadovoljni. Juventus je trenutačno ispred nas, ali do kraja sezone još je puno utakmica – istaknuo je klupski suigrač hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Slovačka se trenutačno nalazi na trećem mjestu skupine s 10 bodova, četiri manje od vodeće Hrvatske, no Slovačka ima i utakmicu manje. Na drugom mjestu je Mađarska s 12 bodova, a Wales je četvrti s osam bodova i također utakmicom manje. Azerbajdžan jedini nema izgleda za osvajanje prva dva mjesta u skupini.

Slovačka sama ovisi o svojoj sudbini, pobjedama protiv Hrvatske i Azerbajdžana izborila bi Euro. Slovaci mogu dalje i s četiri boda, no tada bi ovisili o ostalim rezultatima u skupini.

Izvor: HINA / 24sata.hr