Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) Milan Tegeltija reagirao je na poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića upućen članovima VSTV-a da izglasaju njegovu smjenu.

Bosna i Hercegovina jedina je država na svijetu u kojoj je jednom dijelu javnosti nenormalno da se prvi čovjek pravosuđa odazove na poziv na sastanak koji su mu formalno uputili predsjedavajući Vijeća ministara BiH i član kolektivnog šefa države –  rekao je Tegeltija za Glas Srpske. 

Tako je u BiH, dodao je Tegeltija, navodeći da je u Italiji, po čijem modelu je skrojeno VSTV BiH , “ne samo normalno da se sastaju, nego je sasvim normalno da predsjednik Italije bude istovremeno i predsjednik Italijanskog VSTV“.

Podsjetimo, Izetbegović je nakon današnje sjednice Predsjedništva SDA pozvao VSTV da smijeni Tegeltiju jer je prisustvovao sastanku kojeg je sazvao član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik. Riječ je o sastanku predstavnika RS u državnim institucijama koji je održan jučer u Istočnom Sarajevu. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Milan Tegeltija odgovorio na poziv Bakira Izetbegovića za njegovu smjenu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.