Predsjednik Visokog sudskog tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija izjavio je danas da će sljedeće sedmice saopštiti svoje odluke i obrazložiti ih.

Tegeltija je na svom Tvitteru nalogu napisao da će sljedeće sedmice u Banjoj Luci biti održana konferencija za novinare na kojoj će javnosti saopštiti svoje odluke i njihove razloge.

Na jučerašnjoj sjednici VSTV-a donesena su tri zaključka, od kojih se jednim predsjednik VSTV-a poziva da razmotri mogućnost podnošenja ostavke s obzirom na to da je “usljed svih okolnosti narušeno partnerstvo između VSTV-a i njegovih strateških međunarodnih partnera, a što znatno otežava rad VSTV-a i započetih projekata”.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.