Nogometni klub Milan je poslije Fabija Borinija, Matije Kaldare (Matia Caldara) i Pepea Reine uspio da se riješi još trojice igrača na koje Stefano Pioli ne računa. To su Kšištof Pjontek (Krzysztof Piątek), Španac Suso i Švicarac Rikardo Rodrigez (Riqardo Rodriguez).

Oni će klubu donijeti 58.000.000 eura iako su za dvojicu dobili manje nego što su ih platili.  

Za Susa će Milan dobiti 24.000.000, a iz Liverpula je doveden za smiješnih 1.300.000 eura, pa se ovaj potez komotno može smatrati kao uspješan.  

U slučaju Pjonteka gubici su bili neminovnost. Poljak je prošlog januara doveden za 38.000.000 eura iz Đenove, krenuo je silovito na San Siru, pogađao u nizu, a onda odjednom stao. Milan se stoga okrenuo ponudi Herte i uspio da ugovori posao vrijedan 28.000.000 eura (uključujući i bonuse).

Nažalost, navijača Milana i u slučaju Rodrigeza njihov klub je ostao kratak. Lijevi bek je prije dvije i po godine plaćen Volfsburgu 15.000.000 eura, a Milanelo napušta tako što odlazi na pozajmicu u Ajndhoven, poslije koje će PSV Ajndhoven morati otkupiti njegov ugovor za cijenu od šest miliona eura.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Milan u jednom danu na igračima zaradio 60 miliona eura / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.