Bh. internacionalac Asmir Begović nedavno je stigao u Milano, nalazi se na posudbi iz Bornmuta, a fudbal je stao, kao i većini evropski zemalja. Italija je teško pogođena koronavirusom, a kako kaže Begović, Milano je “grad duhova”. 

– Ulice su potpuno prazne i sve izgleda izgleda kao scena iz horor filma. Jedino što su otvoreni su supermarketi. Možete uzeti nešto hrane i ravno kući.  Milano je veliki grad i zaista sve izgleda kao filmski prizor. Nikada prije nisam vidio ništa slično. Nisam siguran da ljudi razumiju koliko je ovdje loše. Sve ovo je jako pogodilo Italiju, a teško je reći razloge zašto je to tako – izjavio je Begović u ekskluzivnom razgovora za Mirror.

Do jučer je sedam igrača Serije A testirano pozitivno na koronavirus, a za sada je to zaobišlo Milano.

– Poput noćne more je vidjeti da igrači obolijevaju. Samo se možemo nadati da će se sve ovo brzo vratiti u normalu. Poslali su nas  kući i rekli nam “Vidimo se kad te vidimo”. Postoje mjere i postoje naredbe kojih se pridržavamo. Tako je čudno da se ne može trenirati. Pokušavate raditi i druge stvari. Nastojim popuniti vrijeme. Pokušavam snimiti neke podcaste i nadam se da će sve ovo brzo proći – naglasio je Begović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Milano izgleda kao u horor filmovima / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.