Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nije se sastao sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem jer je Izetbegović insistirao da sa Milanovićem prvo razgovara predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović, što je hrvatski predsjednik odbio, piše danas istarski “Novi list”.

Izetbegović je postavio uvjet Milanoviću da prvo mora da razgovara sa Džaferovićem i to nazvao “poštovanjem institucija BiH”.

Milanović nije političar koji voli da ga neko uvjetuje, pa je otkazao već dogovoreni telefonski razgovor sa Džaferovićem, piše ovaj list.

Predsjednik Hrvatske smatra da važne razgovore može voditi samo sa onima koji su najviše u poziciji da artikuliraju stavove tri konstitutivna naroda u BiH.

U tekstu se navodi kako Milanović vjeruje da, kada je riječ o Bošnjacima i Hrvatima, to nisu ni Šefik Džaferović ni Željko Komšić.

“Novi list” naglašava da između hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića gotovo da i nema razlika kada je riječ o odnosu prema BiH i statusu Hrvata u njoj.

I Plenković i Milanović smatraju da Komšić nije pravi predstavnik hrvatskih interesa.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.