Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je kako bi odnos prema Hrvatima u Bosni i Hercegovini mogao prerasti u ozbiljan problem, a hrvatskoj vladi je u tom kontekstu zamjerio lijenost i neaktivnost.

“Ovo što se događa u Bosni i Hercegovini nikako ne valja. Mislim da je hrvatska vlada proteklih godina pokazivala lijenost i neaktivnost u toj sferi. To su užasno važne stvari i ako odu predaleko imat ćemo ozbiljan problem u toj državi”, upozorio je Milanović u Jastrebarskom gdje je sa stranim ambasadorima sudjelovao na diplomatskoj berbi grožđa.

Mi smo država koja se zalaže za rješenje unutar Bosne i Hercegovine, ne za njezino komadanje, dodao je, ali ne ni za zulum nad Hrvatima koji su najmalobrojniji, ali bogami neće biti manjina.

Milanovićeve izjave dolaze dva dana nakon sastanka u Zagrebu premijera Andreaj Plenovića sa Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, a dvije sedmice nakon njegovog susreta sa Miloradom Dodikom.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.