Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić sastao se danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom EU ambasadorom Johann Sattlerom.

Tom prilikom, razgovarano je o problemima izazvanim pandemijom, migrantskoj krizi i sigurnosnoj situaciji u BiH. Posebno je bilo riječi o novom planu mjera i aktivnosti za upravljanje migrantskom krizom u BiH.

Tokom današnjeg sastanka naglašena je značajna pomoć EU u brzom odgovoru na medicinske potrebe zemlje u borbi protiv COVID19 pandemije te je najavljeni nastavak te pomoći. Uskoro se očekuje isporuka znatnih količina medicinske opreme za BiH koju je osigurala Evropska unija, uključujući visokokvalitetne respiratore, EKG i rentgen aparate, te zaštitnu i drugu opremu.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.