Lončar kaže da Srbija ima dovoljno testova za Kovid-19, da je juče iz Kine stiglo 1.000 testova i da je od Svjetske zdravstvene organizacije stiglo još toliko.

 Od 65 potvrđenih slučajeva novog korona virusa 34 pacijenta su na bolničkom liječenju, 31 pacijent je na kućnom liječenju, dok su četiri osobe na respiratorima, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar.

Od ta četiri pacijenta, tri su u KC Vojvodina i jedan je na Klinici za infektivne bolesti KCS u Beogradu.

Lončar za Prvu televiziju kaže da je takva situacija očekivana, da je Ministarstvo zdravlja uvelo nove telefonske linije, da su uvedena telefonska psihološka savetovališta, ali da će i svi domovi zdravlja imati telefonske linije na koje će građani moći da dobiju informacije i savet svog izabranog lekara.

Lončar kaže da Srbija ima dovoljno testova za Kovid-19, da je juče iz Kine stiglo 1.000 testova i da je od Svjetske zdravstvene organizacije stiglo još toliko.

Ministar je naveo da niko ne može da kaže koliko će da traje aktuelna situacija, ali da bi u slučaju da se svi pridržavaju mjera i da se svi izolujemo moglo da traje šest nedjelja.

– Od nas zavisi kakav će rezultat biti. Niko ne može da nam bude kriv ako nismo odgovorni – rekao je Lončar.

Upitan o tome da premijerka Ana Brnabić nije isključila uvođenje najtežih mjera u sprječavanju širenja korona virusa, Lončar je rekao da on to ne bi nazvao najtežim, nego najboljim merama za spasavanje života.

Upozorio je da svaki odlazak u kafić, tržni centar ili neki drugi zatvoreni prostor znači veliku mogućnost zaraze korona virus i da se završi na respiratoru.

– Podržavam najbolje mjere koje će spasiti živote – kaže Lončar i poziva građane na jedinstvo i da jedni drugima pomognemo.
 

Više saznajte na izvornom linku: – MINISTAR ZDRAVLJA SRBIJE DOBIO INFORMACIJE: Evo koliko će još KORONA VIRUS HARATI SRBIJOM, tačno OVOLIKO SEDMICA! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.