Ministarstvo i Vlada USK zakazali hitan sastanak: Problem OŠ “Cazin I” riješiti što prije

cazin.NET

Nakon što smo jutros pisali o bojkotu nastave od strane roditelja učenika koji nastavu pohađaju u OŠ “Cazin I”, na adresu redakcije portala Cazin.NET stiglo je saopćenje Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a.

Vezana vijest: Bojkot nastave u OŠ „Cazin I“: Djeca neće pohađati nastavu dok se ne nađe adekvatno rješenje
Kako se navodi u saopćenju, Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona, i Muhamed Ramić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta Vlade USK-a, u više su navrata razgovarali sa predstavnicima menadžmenta i roditelja učenika OŠ Cazin I.

Ranije je dogovoreno da se zbog izrazito loših uvjeta u zgradi OŠ Cazin I, do završetka radova na novoj zgradi, učenici nižih razreda izmjeste u zgradu Gimnazije, a učenici viših razreda da nastavu slušaju u dijelu zgrade OŠ Cazin I, koja nije neuvjetna. Sa takvom odlukom bili su suglasni predstavnici svih strana u razgovorima.

Da dogovor nije realiziran sa početkom školske godine, kao i za današnje prosvjede i Ministarstvo i Vlada USK-a su saznali iz medija. Zatražena je hitna intervencija inspekcije, a direktoru je naloženo da implementira ranije dogovoreno, navodi se dalje u saopćenju.

Kako ističu, Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona, i Muhamed Ramić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta, organizirat će i iznaći sredstva za prevoz učenika od zgrade OŠ Cazin I do zgrade Gimnazije Cazin.

Za sutra, 2.10., u kabinetu premijera, zakazan je hitan sastanak direktora OŠ Cazin I i Gimnazije Cazin sa ministrom Ramićem i premijerom Rošićem kako bi se ovaj problem riješio što prije.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...