Ministarstvo za pitanje boraca USK uplatilo 100 000 KM za boračku zgradu u Bihaću

cazin.net
Cijeli Unsko-sanski kanton, a i ostatak Bosne i Hercegovine zna za boračku zgradu u Bihaću koja se već godinama gradi, stanari plaćaju rate kredita, a još uvijek nisu uselili.

Cijeli Unsko-sanski kanton, a i ostatak Bosne i Hercegovine zna za boračku zgradu u Bihaću koja se već godinama gradi, stanari plaćaju rate kredita, a još uvijek nisu uselili.

Redakcija portala je u posljednjih 10-tak dana istraživala ovaj slučaj gdje smo saznali da bi za završetak ove zgrade, ali i konačno useljenje stanara trebalo oko 180 000 KM.

Razgovarali smo i sa pojedinim stanarima koji više nisu znali šta da rade jer nisu mogli pronaći potrebna sredstva kako bi uselili. “Zamislite da godinama plaćate ratu kredita za stan, a pored toga plaćate i kiriju jer živite kao podstanar” – požalio nam se jedan od stanara.

Danas smo posjetili i Ministarstvo za pitanje boraca i raseljenih lica USK gdje smo razgovarali sa ministrom Malkoč Dževadom koji je za portal rekao da je u petak uplatio 100 000 KM za izgradnju boračke zgrade.

Na sastanku je prisustvovao i neslužbeni predstavnik stanara Mirsad Delalić – Pićo koji se uvjerio u uplatu koja je izvršena još u petak i ovom prilikom se zahvalio ministru Malkoču na svemu što je dosad učinio da bi se radovi na boračkoj zgradi priveli kraju.

Kako neslužbeno saznajemo, gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je rekao čim ministarstvo uplati obećanih 100 000 KM, grad Bihać će uplatiti dodatnih 80 000 KM za završetak radova i konačno useljenje.

Treba naglasiti da je Ministarstvo za pitanje boraca i raseljenih lica USK dosada uplatilo preko 750 000 KM za boračku zgradu.

Ministar Dževad Malkoč je putem našeg portala uputio poruku svim stanarima boračke zgrade da od danas prate svaki utrošak ovih 100 000 KM tako da sredstva ne bi otišla u neke druge svrhe i da se ne bi po ko zna koji put odgodilo useljenje stanara u ovu zgradu, a gradonačelniku Šuhret Fazliću poručuje da je on na redu da uplati obećanih 80 000 KM.

Moramo naglasiti da je ovo svakako jedan pozitivan korak ka ostvarenju snova boračke populacije koji bi uskoro mogli useliti u svoje stanove.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...