Upravo je završena redovna konferencija za novinare koju svakog ponedjeljka, srijede i petka održava Kantonalni štab Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona.

Ona je pred novinarima iznijela podatak kako Lječilište Gata ne radi i da su njihovi uposlenici kod kuće. Zbog potrebe za dodatnim angažmanom, ministrica tvrdi kako je htjela prebaciti jedan tim iz Gate na granični prelaz kako bi obavljali trijažu. To je dužna uraditi po naredbi Federalnog štaba Civilne zaštite.

Kako je USK ograničen sa medicinskim i zdravstvenim kadrom, timove moraju uputiti i Bolnica Sanski Most, Dom zdravlja Cazin, Dom zdravlja Bosanska Krupa, Dom zdravlja Bužim, itd.

Ipak, određeni nisu spremni na “prebacivanje” na druga radna mjesta.

Vanredna stanja podrazumijevaju i ovlasti koje omogućavaju ministrima zdravstva preraspodjelu kadrova i tehnike iz jedne zdravstvene ustanove u drugu, a ministrica Ćemalović je kazala kako će oni koji ne postupe po naredbama, biti sankcionisani.

Izvor: usn.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.